°

BİLSEM’de büyüleyici heyecan

Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, uzayın büyüleyici dünyasında keşif dolu bir yolculuğa çıkıyor.


KENDİ ROKETLERİNİ TASARLIYOR

Merkezde düzenlenen roket ve astronomi atölyelerinde öğrenciler, hem teorik bilgiler ediniyor hem de uygulamalı çalışmalarla kendi roketlerini tasarlıyor. BİLSEM’de farklı kademelerdeki öğrenciler, Turkcell zeka gücü atölyesi, roket ve astronomi atölyesi ile daha birçok alanda bilimsel deneyimler kazanıyor. Özellikle uzay bilimlerine ilgi duyan öğrenciler, burada hem roketlerin çalışma prensiplerini öğreniyor hem de kendi tasarımlarını hayata geçirmenin heyecanını yaşıyor.

ÖĞRENCİLERİN HEYECANINA ORTAK OLDU

Atölye çalışmalarını yerinde inceleyen Millî Eğitim Müdürü Rahmi Güney ve beraberinde Şube Müdürü Ömer Özdemir, BİLSEM Müdürü Necmettin Yumuşak’tan yürütülen projeler hakkında bilgi aldı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Güney, okul bahçesine kurulan teleskopla ay ve Satürn’ü gözlemleyerek öğrencilerin heyecanına ortak oldu. BİLSEM’deki bu etkinlikler sayesinde öğrenciler, bilime olan ilgilerini artırırken, geleceğin mühendisleri ve bilim insanları olma yolunda yeni adımlar atıyor.

İlginizi Çekebilir

Reklamlara dikkat edin ceza yemeyin!

İlginizi Çekebilir

Yüksel: "Gençlerimizi birlikte hedeflerine ulaştırmalıyız"

İlginizi Çekebilir

Balışeyh’e OSB yapılıyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

12075

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171